Zo’n twee jaar geleden mocht hij nog vertrekken bij NEC, nu mag Ragnar Oratmangoen zich kampioen noemen. De middenvelder annex aanvaller eindigde soeverein bovenaan met SC Cambuur, de club waar hij in de zomer van 2019 tekende na zijn vertrek bij NEC. Oratmangoen legt nu uit waarom hij wegging uit Nijmegen.

Oratmangoen leek klaar voor zijn doorbraak bij NEC. De Nijmeegse club verhuurde hem al twee keer aan TOP Oss, waar hij het prima deed en op verschillende posities inzetbaar was. Hij was misschien niet direct basismateriaal, maar een kans verdiende Oratmangoen zeker. Het trainerstrio dat toen net aan het roer stond, wist echter al snel genoeg. Oratmangoen en Paolo Sabak mochten vertrekken. Daarnaast werd Mike Trésor toch vooral gezien als vleugelaanvaller. Hij zou dat seizoen bij Willem II furore maken ‘op 10’.

Na 51 wedstrijden in dienst van TOP en enkele oefenpotjes in het shirt van NEC – hij debuteerde nooit officieel in de hoofdmacht – liet Oratmangoen zijn contract ontbinden en tekende hij bij SC Cambuur, dat in de twee seizoenen die volgden oppermachtig was in de Keuken Kampioen Divisie. “NEC zei voor de zoveelste keer dat het hem niet zou gaan worden. Toen wilde ik gewoon weg”, vertelde Oratmangoen in gesprek met het Brabants Dagblad.

Oratmangoen kreeg vorig seizoen al veelvuldig de kans van trainer Henk de Jong. Met vier goals en vier assists in 25 wedstrijden kon het beter voor de spelmaker. Dit seizoen leek het erop dat het niet beter zou worden voor Oratmangoen, die pas in februari voor het eerst in de basis begon. Daarvoor viel hij af en toe in en stond hij vaak langs de kant met blessures. Toen De Jong hem eenmaal weer kon inzetten, liet Oratmangoen zich zien met onder andere een hattrick tegen Excelsior en twee goals tegen FC Den Bosch. Na de 2-4 bij Jong AZ was Cambuur verzekerd van de titel.

Foto: Rob Koppers