De eliteronde van de EK-kwalificatiereeks onder 19 zit vol verrassingen, bleek zaterdag. Duitsland onder 19, op papier de grootste concurrent van Oranje onder 19, verloor van Noorwegen, maar Oranje profiteerde niet. Met invaller Ferdi Kadioglu verloor de ploeg met 2-0 van Schotland onder -19.

Oranje maakte woensdag juist nog zo’n goede beurt door Noorwegen met speels gemak en mede dankzij een goal en een assist van Kadioglu met 6-1 te verslaan. Bondscoach Maarten Stekelenburg voerde voor het duel met Schotland enkele wijzigingen door. Kadioglu begon op de bank.

De middenvelder viel na 63 minuten samen met Ajacied Ché Nunnely in. Duin en Aboukhlal verlieten het veld. Pas daarna ging het mis voor Oranje onder 19. Jack Aitchison scoorde twee keer en bezorgde de Schotten daarmee de zege.

Alle landen in de poule – Nederland, Duitsland, Schotland en Noorwegen – staan na twee wedstrijden op drie punten. Oranje zal dus in ieder geval dinsdag van Duitsland moeten winnen om kans te maken op plaatsing voor het EK.

Foto: Rob Koppers