Oranje O19 heeft haar tweede groepswedstrijd verloren. Brereton was met zijn doelpunt vlak voor tijd de gevierde man. Zowel Kadioglu als Grot speelde 90 minuten, hoewel laatstgenoemde niet mocht starten.

Al na twee minuten mocht Jay-Roy Grot zijn opwachting maken. Joel Piroe, tegen Duitsland nog de man van de wedstrijd met drie treffers, kwam ongelukkig ten val, was even buiten bewustzijn en moest per brancard het veld verlaten. Een fikse tegenvaller waar Oranje maar lastig bovenop kon komen. Engeland had de beste kansen, maar vooral dankzij de uitstekend keepende Justin Bijlow bleef de brilstand voorlopig nog even op het scorebord.

Na de rust veranderde er niet veel, vooral Engeland zocht naar de openingstreffer. Grot had duidelijk moeite met het overnemen van de plek van Piroe, met twee sterke Engelse verdedigers om zich heen. Toen Nederland eindelijk wat meer in haar eigen spel kwam, was het Engeland dat na 84 minuten op voorsprong kwam. Via via kwam de bal voor de voeten van Brereton en liet Bijlow kansloos.

Ook in de slotfase kwam Oranje niet dichtbij het vijandelijke doel.Oranje zal zondag Bulgarije moeten verslaan wil het de groepsfase overleven.

Opstelling Oranje: Bijlow; Bakboord, Dekker, Obispo, Carolina; De Wit, Kadioglu, Koopmeiners; Nunnely (55′ Lang), Piroe (7′ Grot), Dilrosun

Foto: Rob Koppers