In de oudejaarsspecial van de Jarda Podcast werd er gezocht naar een nieuwe aanvaller nu Bas Dost is weggevallen. Data-analist van Voetbal International, Bart Frouws, keek weer eens in zijn glazen bol en kwam met een aantal namen aanzetten.

De eerste naam die genoemd wordt is Koen Kostons, spits van MVV. “Daar moet je wel een beetje voor betalen”, weet Frouws. “Ik dacht dat het een Belg was, maar het blijkt een Nederlander te zijn. Die loopt deze zomer uit zijn contract en volgens mij wil MVV hem nog wel verkopen deze winter om er nog een paar ton aan over te houden. Die jongen maakte vorig seizoen negen goals en gaf negentien assists in de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen staat hij ook al op negen goals en vijf assists en is hij met afstand de beste speler van MVV. Het is een spits die ook op ’tien’ uit de voeten kan.”

Ook Jason van Duiven passeert de revue. “Die werd volgens mij ook al gelinkt aan NEC en Heracles deze zomer. Ik weet niet of dat nou geruchten waren of dat er ook echt een kern van waarheid inzat. Hij was vorig jaar goed voor vijftien goals in de KKD en dit seizoen al zes. Ik ben heel benieuwd hoeveel potentie PSV in die jongen ziet. Het is volgens mij echt een goede speler, dus ik ben benieuwd of ze hem überhaupt willen verhuren. Een jaartje een iets hoger niveau aantikken zou wel leuk zijn. Misschien dat hij een oplossing kan zijn voor het wegvallen van Dost.”

Sylla Sow

Daarna komen wat andere namen ook nog voorbij, niet per sé als aanvalsleider. “Lars Veldwijk heeft geen contract. Dat komt omdat hij een klein bakkie (bier, red.) op had in Zuid-Korea. Dat mag daar überhaupt niet (de regels zijn daar strenger dan in Nederland, red.). Dan word je ontslagen, moet je sowieso niet doen. Het is jammer dat NEC voldoende middenvelders heeft, anders hadden ze wel kunnen gaan bellen met Feyenoord, waar Thomas van den Belt echt aan het verpieteren is op de bank. Die heeft een kwartier of een half uur gespeeld dit seizoen. Hij maakte nog wel een beetje indruk in de Champions League laatst tegen Celtic. Dat is zo’n jongen die het afgelopen jaar in de KKD het echt goed deed, maar waarbij deze stap net iets te groot is geweest. Ik hoop dat iemand hem oppikt voor een half jaar.”

Als afsluiter gaat Frouws nog in op een echte Nijmegenaar. “Het is misschien een beetje makkelijk scoren na wat hij gezegd heeft, maar het contract van Sylla Sow loopt deze zomer af. Hij sprak schitterend over zijn liefde voor Nijmegen. Go Ahead heeft volgens mij wel de intentie uitgesproken om met hem te gaan praten in deze periode om zijn contract te gaan verlengen.”

Luister hier naar de nieuwste editie van de Jarda Podcast met Bart Frouws!

Foto: Orange Pictures