Statistiekenbureau Opta heeft een voorspelling gemaakt voor de eindstand van de Eredivisie. PSV lijkt met een kans van 96,8% op de eerste plek de titel al bijna niet meer te kunnen ontlopen, terwijl de Nijmeegse formatie de grootste kans lijkt te hebben op plek elf met 11,8%.

Een degradatie lijkt helemaal niet voor de hand te liggen voor NEC. De kans op plek achttien is slechts 1,5% en plek zeventien 4,7%. De kans dat NEC laatste eindigt is volgens het statistiekenbureau bijna net zo groot als dat de Nijmegenaren zesde worden. Toch lijkt een grijs seizoen meer voor de hand te liggen. De kans dat NEC op de plekken acht tot dertien eindigt ligt per plek allemaal boven de 10%.

Eerder dit seizoen, na acht speelrondes, deed Opta ook al zo’n voorspelling van de eindstand. Ook toen was plek elf het meest voordehand liggend voor NEC. Waar de Nijmeegse formatie uiteindelijk zal eindigen is nog een vraagteken. De kans dat Vitesse in ieder geval op een degradatieplaats blijft staan lijkt volgens het statistiekenbureau dan wel weer heel aannemelijk.

Foto: Rob Koppers