Ferdy Druijf staat vrijdagavond met NEC tegenover Roda JC Kerkrade, de club van Eerste Divisie-topscorer Mario Engels. De spits staat op 22 treffers, één meer dan Druijf. De aanvaller van NEC hoopt over de Duitser heen te gaan op de topscorerslijst en hield gemengde gevoelens over aan de oproep voor Oranje onder 20.

"We gaan er allebei voor", vertelt Druijf over zijn ‘strijd’ met Engels. "De drie punten zijn het belangrijkst voor ons. Ik wil natuurlijk graag scoren en voor de topscorerstitel gaan. De afgelopen twee duels heb ik niet gescoord. Dat kan gebeuren, maar ik doe mijn best en baal er altijd van als het niet lukt. Ik ben gretig. Tegen Roda wil ik weer scoren."

Bondscoach Bert Konterman van Oranje onder 20 nam Druijf woensdag op in de voorlopige selectie voor de interlands later deze maand. Bij een definitieve oproep mist de spits de veelbesproken wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. "Het is een beetje dubbel. Ik wil graag meedoen met NEC, maar het is ook mooi om voor je land uit te komen. Het staat goed achter je naam om daar mee te doen. Het is ook een wedstrijd minder voor mij om voor de topscorerstitel te gaan. We zullen nog wel overleggen. Ik moet eerst nog definitief geselecteerd worden."

Op voorhand is NEC-Roda JC een fraai affiche in de Eerste Divisie. "Er komen er nog meer aan, tegen FC Den Bosch en Sparta. Maand van de waarheid? Het moet sowieso bij ons, maakt niet uit tegen wie. Het is wel lekker dat we nu twee keer thuis spelen met het publiek erachter. Die steun kunnen wij goed gebruiken."

Foto: Rob Koppers