Het is inmiddels meer regel dan uitzondering: NEC’ers in verscheidene Elftallen van de Week. Ditmaal is de eer toebedeeld aan Koki Ogawa, Mees Hoedemakers en Philippe Sandler. De Japanse spits brak voor NEC de ban met een rake kopbal uit een corner na twee keer eerder dicht bij de openingstreffer te zijn. Sandler was gewoon Sandler: verdedigend ijzersterk en erg sterk aan de bal. Hoedemakers was belangrijk met een assist.

De prestaties van de spelers zijn niet onopgemerkt gebleven. In het AD Elftal van de Week is een plekje terug te vinden voor Ogawa. Bij VI kreeg de huurling een 7.5, maar dat was niet genoeg voor een plek in het elftal. Vangelis Pavlidis, die overigens hetzelfde cijfer kreeg van het medium, krijgt de voorkeur.

Tekst gaat verder onder het Instagram-bericht.

Bij De Telegraaf is er zelfs plek voor twee NEC’ers. Sandler en Hoedemakers worden uitgelicht door Martijn Meerdink, één van de 34 rapporteurs van de krant. “Mees Hoedemakers van NEC staat er ook in. Dat vind ik een heel goede speler, die nu ook weer een assist gaf met zijn linker. Hij degradeerde vorig seizoen met Cambuur en is bij NEC weer in een voor hem heel goed elftal terechtgekomen. Dat heeft ook altijd zijn invloed. Nu zie je weer dat hij kwaliteiten heeft.”

Over Sandler is de eenmalig international ook te spreken. “Philippe Sandler van NEC staat ook in het elftal. Hij vormt samen met Bram Nuytinck naast zich en Cillessen achter zich, het fundament van NEC. Daar staat een stukje leiderschap. Echt een goede speler, die aan de bal bijna niets fout doet en daarmee rust creëert. Misschien moet hij na dit seizoen iets meer uitgedaagd worden, op een ander niveau. Ik ben benieuwd hoe hij zich dan laat zien.”

Foto: Orange Pictures