NEC heeft zaterdagavond opnieuw niet gewonnen in eigen huis. Tegen Roda JC eindigde de wedstrijd in 0-0. Scheidsrechter Liesveld had een grote rol in de wedstrijd. Hij gaf Kevin Conboy een rode kaart, tot woede van het publiek en de spelers van NEC.

NEC was voorafgaand aan de wedstrijd nog altijd op zoek naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Het behaalde in eigen stadion slechts twee punten. Vorige week werd er verrassend met 0-2 gewonnen in Alkmaar tegen AZ. Ryan Koolwijk scoorde beide treffers aan Nijmeegse zijde. Tegenstander Roda JC wist vorige week knap een punt te pakken tegen koploper FC Twente. De ploeg van trainer Ruud Brood kon in uitwedstrijden echter nog geen enkel punt pakken.

Het eerste applaus van de wedstrijd was er al in de vierde minuut. Niet voor een van beide ploegen, maar voor scheidsrechter Liesveld, die NEC een vrije trap toekende. Deze vrije trap, die werd genomen door Leroy George, belandde op de lat en was zodoende de eerste kans van de wedstrijd. Bij NEC was er al vroeg een wissel. Navarone Foor moest het veld vanwege een blessure noodgedwongen verlaten en werd vervangen door Nick van der Velden. De ploeg van Pastoor had in de beginfase moeite met de opbouw. Roda probeerde te profiteren van de fouten van NEC.
 

De Limburgers konden de bal beter in de ploeg houden en kregen meer controle over de wedstrijd. Na ruim een half uur spelen kreeg NEC-doelman Babos een lastige vrije trap te verwerken. In het eerste echte schot op doel van Roda zat een stuit, maar de Hongaarse sluitpost kon de bal pareren. Vijf minuten voor de rust kreeg Sören Rieks een grote mogelijkheid om de score te openen. Hij kon alleen op doelman Kurto af, maar schoot te bal niet goed genoeg in, waardoor de Poolse doelman de bal kon oprapen. Na een weinig boeiende eerste helft gingen beide ploegen rusten bij een 0-0 stand.

Vlak na rust kreeg Rick ten Voorde mede dankzij doelman Kurto de kans de socre te openen. Een voorzet die met zekerheid voor de Pool leek te zijn, werd losgelaten door de doelman. Ten Voorde kopte de bal echter teleurstellend over. Ook via enkele voorzetten en corners wist NEC nog niet te scoren. Wel werd er meer druk gezet door de Nijmeegse equipe en Roda had het hier zichtbaar moeilijk mee. Scheidsrechter Liesveld haalde de woede van het publiek op zijn hals door Kevin Conboy een rode kaart te geven na een overtreding. Een hels fluitconcert barstte los. De Deen zelf moest tot bedaren worden gebracht.

Liesveld kon in ieder geval niets meer goed doen bij het Nijmeegs publiek. Op elke beslissing die de arbiter nam volgde een fluitconcert. Pastoor probeerde met het inbrengen van Melvin Platje nog een gooi te doen naar de overwinning. Invaller Remy Amieux schoot de bal nog rakelings over en zweepte het publiek op om in de laatste minuten nog als twaalde man te fungeren. Het mocht niet baten, beiden ploegen scoorden niet en de stand bleef op 0-0 steken. Dit betekent dat NEC weer niet weet te winnen in eigen huis.

Volgende week mag NEC naar het hoge noorden afreizen. In de Euroborg is FC Groningen de tegenstander. Het duel staat gepland op zondag 4 november en begint om 12:30 uur.

Wedstrijdverloop
:
66’ Rode kaart: Conboy.

Opstellingen
:
NEC: Babos; Breuer, Van Eijden, Cmovs, Conboy; Koolwijk, Foor (10’ Van der Velden), Pálsson; George (70’ Amieux), Ten Voorde (80’ Platje), Rieks.

Roda JC
: Kurto; Monteyne, Biemans, Danilo Pereira, Tamata (58’ Hempte); Fledderus, Donals, De Beule (89’ Lebedynski); Hupperts (46’ Wielaert), Malki, Affana.