Stefan Maletic, een van de assistenten van hoofdtrainer Rogier Meijer, blijkt afgelopen voorjaar bij PSV ontslagen te zijn door hoofd opleiding Ernest Faber. Dit nadat curieuze whatsapp-gesprekken tussen Maletic – destijds assistent-trainer van PSV O16 – en eerste elftal speler Mauro Junior bij de leiding van de club terecht kwamen.

Op VI Pro is het hele verhaal te lezen, inclusief de whatsapp-gesprekken. Daaruit blijkt dat Maletic (33) Mauro april dit jaar contacteerde om hem aan te zetten tot een transfer. Naar eigen zeggen hielp hij zijn vader, die agent is en geen Engels of Portugees spreekt, om het eerste contact te leggen met het managementbureau.

Maletic werd op het matje geroepen, gaf aan dat hij daar geen kwaad in zag en daarnaast geen enkel financieel belang bij had. Het vertrouwen van de technische leiding (Faber en John de Jong) in de jeugdtrainer was echter op. Ontslag op staande voet volgde. De Boschnische-Serviër was het niet eens met dat besluit en tekende protest aan. Een tweede gesprek volgde, maar dat leverde niets op. Volgens Maletic ontbraken goede, inhoudelijke redenen voor een ontslag. 

Bij PSV vond men dat er sprake was van ernstig verwijtbaar handelen. In de gesprekken werd geen spijt, danwel zelfreflectie getoond door Maletic. Hoewel de arbitragecommissie vond dat het handelen van Maletic niet geheel onafhankelijk leek, was dat inderdaad onvoldoende voor ontslag. Door het vonnis is PSV Maletic nu een schadevergoeding van om en nabij de €20.000,- verschuldigd.

Foto: Rob Koppers