NEC heeft eindelijk weer weten te winnen in de Eredivisie. Na de 1-0 overwinning tegen Volendam in de KNVB-beker, was de ploeg nu met 3-1 te sterk voor FC Utrecht.
De Nijmegenaren mochten FC Utrecht-keeper Roberto Fernández bedanken voor de eerste treffer. Na een terugspeelbal wachtte hij te lang, waardoor NEC kon onderscheppen en Lasse Schöne de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied in het lege doel kon plaatsen. Niet veel later bleek dat Leroy George zijn vorm weer wat heeft hervonden. Na twee man te hebben uitgespeeld, wist hij vanuit een onmogelijke hoek de bal door de benen van Fernández in het doel te schieten.

FC Utrecht kreeg ook een aantal grote kansen, waar Gabor Babos zich onderscheidde door een schot van Edouard Duplan van dichtbij te keren. De Domstedelingen werden in de tweede helft steeds sterker, maar het doelpunt van Jacob Mulenga uit een penalty kwam te laat. Inmiddels had Leroy George al via een vrije trap de 3-0 gemaakt, al komt dat doelpunt uiteindelijk op naam van Fernández. De schlemiel van de wedstrijd kreeg de bal via de onderkant van de lat tegen zich aan en zag de bal over de doellijn rollen.

De opluchting in Nijmegen was groot na de overwinning op FC Utrecht. Eindelijk wist de ploeg van Alex Pastoor weer drie punten bij te schrijven en schuiven daardoor een plaatsje omhoog naar de vijftiende plaats.
Voor foto’s klik hier.
Wedstrijdfoto’s: Ton Niessing