Javairo Dilrosun zag woensdag een ‘zakelijke’ overwinning voor zijn Feyenoord tegen NEC. De rechtervleugelaanvaller, die oud-NEC’er Alireza Jahanbakhsh mocht vervangen en dat bekroonde met de openingstreffer, was opgelucht toen hij scheidsrechter Edwin van de Graaf NEC op slag van rust een rode kaart zag tonen.

Het was Iván Márquez die slachtoffer werd van een VAR-ingreep en direct naar de kant werd gezonden. Op dat moment stond NEC al met 1-0 achter, maar speelde het een verdienstelijke wedstrijd in de Kuip op bezoek bij de koploper. Dat ontging Dilrosun niet: “NEC speelde in de eerste helft goed voetbal.”

Dilrosun vond zelfs dat zijn ploeg bij vlagen werd ‘weggetikt’. “Dat moet ik eerlijk toegeven. Maar ook na de rode kaart was het moeizaam om tegen tien man van NEC te spelen. Maar drie punten moeten we koesteren en blij zijn: het was ten slotte ook een midweekse speelronde”, aldus de aanvaller tegenover NOS.