Helaas kon Nany Dimata niet gelijk voor een overwinning zorgen met zijn eerste doelpunt voor NEC. De Belgische spits kopte een voorzet van Oussama Tannane goed binnen, maar Excelsior deed vlak voor tijd iets terug in de Goffert (1-1). “Ik ben blij met mijn goal, maar vandaag was teleurstellend. Dat lijkt me duidelijk.”

Dimata kwam met wat last aan zijn enkel de kleedkamer uit. “Ik heb een aantal tikken gehad, maar de scheids vond het allemaal niet zo erg volgens mij. Het hoort bij het voetbal. Ik denk niet dat het ernstig is. Het was een zware avond. Zij speelden hard tegen mij en de scheids gaf hen ook de kans om zo te spelen. Het was moeilijk.”

“Het is altijd goed voor een spits om te scoren. Opluchting is misschien wel het goede woord. De eerste goal is altijd de moeilijkste, waarom weet ik niet. Met geluk scoor je snel in het seizoen en dan loopt het gelijk makkelijker. Als het wat langer duurt ga je er te veel over nadenken en dan vergeet je de simpele dingen te doen. Ik moet gewoon rustig blijven en mezelf zijn.”

“Ik probeer geconcentreerd te zijn, hard te werken en het team te helpen. Als ik in het veld sta hoef ik er niet over na te denken en dat probeer ik dan ook niet. Vandaag hoorde ik het gemor wel op de tribune, maar dat hoort erbij. Het betekent dat ze verwachtingen van mij hebben en dat ik een belangrijke speler ben voor hen.”

Blije ploeggenoten

Gelijk na het doelpunt kwam de hele ploeg naar de Belgische spits toe om de goal met hem te vieren. Zowel Oussama Tannane, de man van de assist, als trainer Rogier Meijer gunnen het hun spits van harte. “Ik was blij voor het team met mijn doelpunt, maar het team was ook heel blij voor mij. Dat was echt een goed moment voor mij. Vandaag was de connectie met mijn ploeggenoten ook weer beter dan vorige week. We moeten nog aan veel zaken werken, maar er zit een stijgende lijn in.”

“Vandaag was teleurstellend, dat snapt iedereen. Tegen Feyenoord was het sterk om gelijk te spelen, maar ook toen wilde we meer en dat had ook gekund. Nu moeten we volgende week gaan winnen.” Of we dan ook gelijk meer doelpunten van de spits kunnen verwachten nadat hij zijn rekening heeft geopend? “Haha dat weet ik niet, maar ik doe in ieder geval enorm mijn best op het veld. Assists geven is ook goed, maar ik scoor liever zelf”, sluit Dimata lachend af.

Foto: Orange Pictures en Rob Koppers