Technisch directeur Edo Ophof van NEC is zich ervan bewust dat de komende wedstrijden cruciaal zijn voor de Nijmeegse club. Handhaving hangt van die duels af. Zaterdag gaat NEC op bezoek bij RKC Waalwijk, een wedstrijd die de ploeg eigenlijk moet winnen om niet verder achterop te raken. Ophof wanhoopt echter nog niet. De competitie staat volgens hem al maanden in het teken van verrassend uitslagen.
"Het is overal belangrijk nu”, vertelt Ophof tegenover Voetbal International. “Dacht je dat het bij ADO, FC Utrecht en Roda JC niet spannend is?. Het is ook geen normale competitie, normaal heb je altijd wel een club die onderaan bungelt. Bijna iedereen strijdt nog wel ergens voor, daarbij kun je tegenwoordig toch echt niets meer voorspellen.”
Terwijl de Nijmegenaren er in de competitie slecht voor staan, heeft de club nog wel zicht op de finale van de KNVB-beker. De prioriteiten zijn echter duidelijk in Nijmegen. "De beker is een leuk toetje, maar het lijkt me duidelijk dat de competitie voor ons zwaarder weegt."