Carlos  back in business 
Na een afwezigheid van zes weken is Carlos Aalbers weer terug in functie. Edo Ophof nam gedurende de afgelopen weken zijn taken waar. ForzaNEC nam contact op met de ad interim. 
Ophof: "Vanuit mijn functie als commissaris Technische Zaken stond ik als dichtst bij Carlos. Ik heb dan ook niet hoeven nadenken om als ad interim zijn functie in te nemen. Met zijn allen hebben er alles aan gedaan om de transferperiode zo goed mogelijk af te sluiten; een proces wat al was gestart toen Aalbers nog niet ziek was en Alex Pastoor nog trainer was."
Het waren roerige weken met het ontslag van Pastoor als dieptepunt. "Ik heb beslissingen moeten nemen in het belang van de club, waarbij ontslag en het aannemen van mensen een onderdeel was", zegt Ophof. "Dat er een tijd zou komen dat ik weer afstand moest nemen, staat buiten de discussie. Je komt als ad interim met een reden (ziekte in dit geval) en je gaat weer op het moment dat Aalbers weer beter is."
Ophof keert niet terug als lid van de Raad van Commissarissen. "Mijn functie als commissaris komt nu wel te vervallen en wordt overgenomen door Sije Visser, die weer lid was van het STAK (houders aandelen van de club). Dit doe ik om de transparantie te waarborgen. Als ik terug zou keren in de RvC, zou ik mezelf in de functie als technisch directeur moeten beoordelen en dat past niet in transparantie."
Ophof zal niet als algemeen directeur terugkeren. "NEC is te klein voor een 3-koppige directie. Om de lange termijn-visie van Aalbers te waarborgen, is het goed dat hij nu al weer terug is. Anders lopen er straks twee meningen door elkaar heen. Ikzelf sta nu aan de zijlijn en ik ga er vanuit dat dit voorlopig zo blijft."