In aanloop naar de wedstrijd tegen NEC van komende maandag is er bij tegenstander NAC Breda nogal wat te doen om trainer Maurice Steijn. Hij vertrok een dag na de nederlaag tegen Excelsior (1-2) namelijk naar Ibiza, volgens de club ‘voor zaken’. Veel fans van NAC vinden het ongelooflijk, ook omdat Steijn bij terugkomst eigenlijk in quarantaine moet en daardoor het duel met NEC mogelijk moet missen.

Steijn bevestigde vrijdag na het duel met Excelsior al aan BN/De Stem dat hij zaterdag zou afreizen naar Ibiza. Toen de trainer het stokje in Breda vorige zomer overnam van Peter Hyballa, verliet hij het eiland vervroegd om aan de slag te gaan bij NAC. Nu blijkt dat hij daar nog zaken moest afhandelen en dat hij de trip al enige tijd had uitgesteld. Nu kon hij er niet meer onderuit, maar gezien het feit dat NAC toewerkt naar de beslissende fase van het seizoen en dat de resultaten de laatste weken tegenvallen, zorgt de reis van Steijn voor gefronsde wenkbrauwen bij de fans.

Het nieuws over de reis van Steijn werd maandag bekend na een podcast van BN/De Stem. Fansite B-Side Rats vroeg NAC om een reactie: ‘Maurice heeft er alles aan gedaan om deze afspraak nog te verzetten tot na de competitie, maar om diverse redenen was verder uitstel niet meer mogelijk. Daarnaast heeft hij de verplichting om persoonlijk aanwezig te zijn. Uiteraard is er totaal geen sprake van vakantie, dat spreekt voor zich.’

Assistent-trainer Edwin de Graaf leidt tot en met donderdag de trainingen. Dat zou hij sowieso al doen in het kader van de trainerscursus bij de KNVB. De tactische trainingen richting NEC-uit worden wel gedaan door Steijn. Tenminste, als de trainer niet in quarantaine hoeft na terugkeer in Nederland. De overheid geeft een dringend advies om tien dagen in quarantaine te gaan na terugkomst uit Spanje. Wellicht kan Steijn daar onderuit komen door zich te laten testen op het coronavirus.

Foto: Rob Koppers