NEC wist FC Groningen in het hoge noorden aan de kant te zetten om zo de kwartfinale van de KNVB beker te bereiken (1-2). De thuisploeg had de controle in de wedstrijd en was daarmee ook gevaarlijk, maar de Nijmegenaren waren effectief en trokken zo een zwaarbevochten zege over de streep. Aanvoerder Lasse Schöne was het daarmee eens. “We waren heel effectief. Laten we het daarop houden.”

“Dat was het enige ja”, zegt Schöne tegen ESPN. “In de rust is er zeker wel wat gezegd. Ik was zelf ook vrij boos. De eerste helft waren we gewoon heel slap. Steeds maar achter de bal aan lopen en niet voor de man kunnen komen. Groningen dekte snel door waardoor er veel ruimte lag tussen hun middenveld en verdediging. Dat hebben we echter onbenut gelaten. Dan kan ik wel even boos worden in de rust. Wij hebben in de tweede helft wat anders gedaan en gelukkig komt er dan een goede goal van Mikkel.”

NEC kwam zowel in de eerste, als in de tweede helft vroeg op voorsprong. De Nijmeegse formatie van Rogier Meijer leek die nipte voorsprong telkens wel genoeg te vinden, beaamde ook de aanvoerder. “Daarna zakken we twee keer flink in en dat mag eigenlijk niet gebeuren. Groningen gaat natuurlijk wel iets meer druk zetten, risico nemen en man op man spelen. Je ziet ook dat zij in het laatste halfuur eigenlijk de bal alleen maar voor geven. Gelukkig hebben wij drie van die heren achterin die alles wegkoppen. Het was niet groots maar we zijn natuurlijk blij want we zijn door.”

Boze Schöne

“Boos zijn is niet per se slecht. De eerste helft was nu gewoon slap. Dat gaat niet alleen om die jonge gasten. Ik richt mij daarin dan ook zeker niet op één iemand, het gaat ook om mijzelf. Het moest bij allemaal beter. Dan moet ik even mijn stem verheffen maar iedereen weet dat dat ten goede van het team is”, sluit Schöne af.

Foto: Orange Pictures