Na de overwinning van NEC op Heerenveen zal er vooral worden nagepraat over de afgekeurde goal van Lasse Schöne. Een vrije trap van de Deen werd door niemand aangeraakt en vloog in één keer in het doel. Na het zien van de beelden, wat minuten in beslag nam, keurde scheidsrechter Richard Martens het doelpunt echter af vanwege hinderlijk buitenspel.

“Ik heb geen idee wat er fout was aan de goal”, verklaart Schöne tegenover ESPN. “Naar mijn idee is buitenspel geen interpretatie. Later hoorde ik dat de scheidsrechter daarvoor niet hoefde te komen, maar of de bal was aangeraakt. Ik kan je verzekeren dat Iván die bal niet heeft aangeraakt. Maar goed als ze zeggen dat het buitenspel is, dan kan ik daar nu ook prima mee leven. We hebben eindelijk weer eens drie punten, heerlijk!”

Die drie punten waren gezien het spelbeeld niet heel erg verdiend volgens Gertjan Verbeek. Hij zag dat de Nijmegenaren geen beste wedstrijd speelden. De Deen moest zich daar ook in erkennen. “Het was een echt gevecht om de punten, maar wel een matige wedstrijd met veel fouten. We leden veel balverlies en konden nauwelijks goed opbouwen.”

De middenvelder zelf weet ook niet waar dat aan ligt. “Het waren vandaag prima omstandigheden. Het veld was goed bespeelbaar en het was prima voetbalweer. We moeten het onszelf gewoon wat makkelijker gaan maken en niet te moeilijk denken. Lukt het aan de ene kant niet, dan zullen we het via de andere kant moeten proberen”, aldus de routinier.  

Foto: Orange Pictures