Zaterdag stond voor NEC de open dag op het programma. Nadat het twee jaar vanwege corona niet door kon gaan, snakten, over de dag verdeeld, ongeveer zevenduizend supporters weer naar dat beetje extra interactie met de selectie van NEC.

En daar kregen deze supporters ook alle mogelijkheden toe. Als eerste stond er een NEC-quiz, gepresenteerd door Jochem van Gelder, op het programma. Ver voor de quiz stonden er al rijen mensen te wachten om het allernieuwste uit- of thuisshirt te bemachtigen. Het mocht soms even duren en dat zorgde soms voor wat moeilijke gezichten. Toen de quiz eenmaal begon, waren het algemeen directeur Wilco van Schaik, stadionspeaker Gerry van Campen en stadionmanager Theo van Benthum die het opnamen tegen elkaar én tegen de NEC-fans.

Daarna was het tijd voor de traditionele spelerspresentatie. Helaas, zonder verrassingen. Geen nieuwe spits, én ook Mikkel Duelund stond nog niet bij de selectie. De verwachting is dat de Deen volgende week wel gepresenteerd gaat worden.

Na de presentatie, was het tijd voor foto’s en handtekeningen. Spelers liepen in tweetallen over het terrein en namen flink de tijd voor alle fans.

Ook voor de kleinste supporters was er voldoende te doen. Van springkussens, een beachvolleybalveld tot hoelahoeps, wat zorgde voor een hoop vertier.

Al met al was het voornamelijk voor de kinderen een erg mooie dag. Maar ook voor de volwassen waren er veel stands van de verschillende supportersgroepen, waar allerlei merchandise gescoord kon worden.

Foto’s: Rob Koppers