Nu Jeffrey Leiwakabessy is gestopt en André Fomitschow en Fabian Gmeiner zijn vertrokken, zit NEC zonder linksbacks voor het komende seizoen. Terwijl technisch directeur Remco Oversier zijn lijstjes aan het maken is, helpen wij hem een handje. Hieronder vijf opties.

Bas Kuipers (22)
Bas Kuipers doorliep de jeugdopleiding van Ajax. De 22-jarige Amsterdammer kwam daarnaast uit voor vele jeugdelftallen van Oranje. De linksback is het neefje van astronaut André Kuipers. Bij zijn huidige club Excelsior heeft hij een aflopend contract. Opvallend is dat hij in Rotterdam een vaste basisspeler was totdat hij na de winterstop Milan Massop de voorkeur zag krijgen.

Paul Kok (22)
De in Hoorn geboren Paul Kok speelde al eens in het shirt van NEC. Kok kwam een aantal seizoenen geleden in actie voor het gemixte team van Jong NEC en Jong FC Oss. De verdediger kwam eerder uit voor AZ Alkmaar en Telstar. Bij zijn huidige club, FC Volendam, is er nog een cluboptie om hem te verlengen tot 2018. Wat zou betekenen dat NEC voor hem zou moeten betalen.

Dico Koppers (25) 
De 25-jarige Dico Koppers zag zijn contract bij Willem II niet verlengd worden. De in Harmelen geboren speler is net als Bas Kuipers opgeleid bij Ajax. Hij kwam zelfs twee keer in actie voor Ajax in de Europa League, twee maal in tegen Manchester United in het jaar 2012. Eerder dit jaar had PEC interesse in de linksback, de vraag is dus of hij haalbaar voor het huidige NEC.

Gillian Justiana (26)
Gillian Justiana was afgelopen seizoen een vaste waarde bij Helmond Sport. Hij speelde 32 duels, waarin hij drie keer tot scoren kwam en twee assists gaf. De international van Curaçao speelt al zes jaar bij de Noord-Brabantse club. Hij heeft zelf aangegeven Helmond te willen verlaten om hogerop te gaan voetballen. Wellicht dat Gregor Breinburg hem kan overhalen om naar NEC te verhuizen?

Lorenzo Burnet (26)
De 26-jarige Burnet was afgelopen seizoen op huurbasis bij NEC. Hier kwam hij in negen duels in actie waarin hij twee assists gaf. De Amsterdammer zag pas geleden zijn contract bij Slovan Bratislava ontbonden worden en is daarmee een transfervrije speler. In de Eredivisie was Burnet niet altijd even sterk, maar wellicht is hij voor de Jupiler League een goede optie. Vraag is of hij zit te wachten om te spelen op het tweede niveau van Nederland.

Update 23-6:
Twee opties zijn inmiddels al afgevallen. Dico Koppers heeft getekend bij PEC Zwolle en Lorenzo Burnet zet zijn carrière voort bij Excelsior.

Foto: FOX Sports