De KNVB heeft Ingmar Oostrom aangesteld om de wedstrijd tussen NEC en FC Groningen in goede banen te leiden. De 31-jarige scheidsrechter floot dit seizoen pas één Eredivisie wedstrijd en was tot nu toe voornamelijk actief in de Keuken Kampioen Divisie.

Oostrom zal geassisteerd worden door de heren Diks en De Groot, met de heer Vereijken als vierde man. De VAR is de heer Gasner en zijn assistent is de heer Van Zuilen. Robin Gasner was afgelopen zondag in het gewonnen uitduel bij FC Twente nog de vierde man.

De enige Eredivisiewedstrijd die Oostrom tot nu toe onder zijn hoede had was tussen Vitesse en Fortuna Sittard (1-1). Hierin gaf hij vijf gele kaarten. Vorig seizoen floot hij NEC twee keer, namelijk in de thuiswedstrijden tegen Excelsior (3-2) en De Graafschap (1-2). In de overwinning op de Kralingers gaf Oostrom nog een rode kaart waardoor NEC terug kon komen van een 0-2 achterstand en de wedstrijd toch nog over de streep kon trekken. Om 14.30 aankomende zondag zal hij fluiten voor de aftrap van het thuisduel in een lege Goffert van de Nijmegenaren tegen FC Groningen.

Foto: Rob Koppers