Aan het moment op de training van NEC was te zien dat Jason Oost (26) goed in zijn vel zit. Terwijl verdediger Mitchell Burgzorg vol overgave aan zijn schouders hing, draafde de aanvaller door, hield het overzicht en stelde Björn Vleminckx koeltjes in staat te scoren.
”Iedereen was alweer begonnen. Mijn zaakwaarnemer, Patrick van Diemen (oud-speler van NEC, red), regelde dat ik een paar dagen kon meetrainen bij NEC. Ik ben blij dat ik weer op het veld sta”, zei de voetballer die vorig seizoen nog onder contract stond bij De Graafschap, maar die verbintenis werd – volgens afspraak – ontbonden toen de Doetinchemmers degradeerden naar de eerste divisie.
Gisteren en vandaag trainde Oost mee. Morgen krijgt hij speelminuten in de oefenwedstrijd tegen Rotweiss Oberhausen (19.00 uur veld Achilles’29) en dan velt de technische staf een oordeel. ”Ik kan goed met ruimtes omgaan, bewaar het overzicht, ik heb een individuele actie en ben technisch”, geeft de oud-speler van RKC Waalwijk, Sparta, VVV-Venlo en De Graafschap zijn eigen cv af.
Voor de Nijmeegse eredivisionist is Oost geen onbekende. ”NEC volgt me al een tijdje. Vorig seizoen heb ik nog een gesprek met Mario Been gehad. Maar ik wacht af. Na de wedstrijd tegen Rot Weiss Oberhausen zien we wel verder. Ik ben in elk geval blij dat ik weer lekker kan trainen.”
Bron: De Gelderlander