De voorbereiding belooft nog weinig goeds voor NEC. Zaterdag was het Belgische Zulte Waregem met 5-1 te sterk. Dat is na Achilles’29 (5-1) en Hannover 96 (5-2) de derde nederlaag op rij in de oefenreeks.

Peter Hyballa startte grotendeels met zijn beoogde basiself. Opvallend was dat doelman Joshua Smits niet speelde. Hij kreeg tegen Hannover en Achilles tien tegentreffers om zijn oren. Janio Bikel stond als rechtsbuiten geposteerd, terwijl Quincy Owusu Abeyie pas na rust inviel.

Het aanvalsduo Igor Vetokele en Mbaye Leye bleek te sterk voor NEC. Leye scoorde vier keer en Vetokele twee keer. NEC kwam nog wel op voorsprong via Dario Dumic, die een vrije trap van Julian von Haacke binnen kopte. Via Leye (2x) en Vetokele stodn er bij rust 3-1 op het scorebord. Na rust maakten beide spelers nog een treffers: 5-1.

Aanstaande vrijdag sluit NEC de voorbereiding af met een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Real Sociedad. Het duel begint om 19:00 uur.

Wedstrijdverloop:
13′ 0-1: Dumic
19′ 1-1: Leye
32′ 2-1: Vetokele
35′ 3-1: Leye
82′ 4-1: Leye
87′ 5-1: Vetokele

Opstelling NEC: Van Duin; Heinloth (Buwalda), Dumic, Golla, Dyrestam (Leiwakabessy); Von Haacke (Owusu-Abeyie), Mauk (Lundholm), Breinburg; Bikel, Roman (Sleegers), Ofosu (Rayhi).

Foto: Rob Koppers