Marco van Duin baalde er vrijdagavond behoorlijk van dat NEC niet had gewonnen op bezoek bij TOP Oss. De Nijmegenaren speelden met 1-1 gelijk en lieten meerdere gezichten zien. De doelman hield zijn ploeg in de tweede helft nog op de been.

"Ik ben absoluut niet blij met een punt", sprak Van Duin tegen ForzaNEC.nl. "We speelden een goede eerste helft en verdienen het om eens een keer op 0-1 of 0-2 te komen. Dat zit dan niet mee, want de kansen waren er wel. In de tweede helft zakte het na tien minuten in. Zij krijgen drie kansen en schieten er een in. Toen zaten we net in het fase dat het wat minder liep. Ik dacht ook: daar gaan we weer."

Ferdy Druijf zorgde na de Osse goal uit een corner voor de 1-1 en had NEC de zege kunnen bezorgen, maar raakte in de slotfase de paal na een 1 op 1. "Dan zit alles tegen, ook daar. Het is jammer dat je een punt pakt, want we hadden er drie verdiend. Doodzonde. De manier waarop we spelen moeten we wel vasthouden. Grote delen van de wedstrijd zijn goed en we creëren kansen, maar ja, ze moeten er wel in. Die zege gaat een keer komen."

Van Duin hield NEC na de 1-0 nog op de been toen TOP in een goede fase zat. De doelman redde knap op een inzet van dichtbij door Bryan Smeets. "Anders wordt het 2-0 en is het klaar. Maar ik sta er natuurlijk ook voor om dat te doen. In de eerste helft kreeg ik niet veel te doen, maar bij dat ene momentje moet je er ook staan. Bijvoorbeeld toen Ragnar de kopkans kreeg."

Persoonlijk
Ondanks de zwakke resultaten van NEC maakt Van Duin wel een redelijke indruk in het doel, vindt ook de keeper zelf. "Voor de winterstop had ik al een aardige wedstrijd tegen Twente. Ik trek het nu aardig door, maar het is doodzonde dat het niet resulteert in meer punten."

Toch moet NEC niet aan het negatieve blijven denken, benadrukte Van Duin. "We moeten niet de koppies laten hangen. Positiviteit is nu belangrijk. Dat zei ik ook in de kleedkamer. De manier waarop we speelden was goed, tegen een Oss dat zevende of achtste staat. Wat hebben zij te vertellen gehad? Ze staan al een tijd bij de bovenste acht, het is gewoon een aardige ploeg. Maar wij hadden hier moeten winnen."

Keeper
Algemeen directeur Wilco van Schaik gaf vrijdag aan dat NEC nog een extra keeper zoekt nadat Norbert Alblas langdurig geblesseerd raakte. Daar is Van Duin het mee eens. "Er moet iemand bij, ja. Norbert is misschien een jaar uitgeschakeld, dus we hebben nog maar twee keepers. Dat is te weinig. Stel dat er iets met mij gebeurt… Ik denk dat de club er druk mee bezig is."

Foto: Rob Koppers