Het zijn zware tijden voor supporters van NEC. Vorige week verloor de Nijmeegse formatie in eigen huis nog van aartsrivaal Vitesse (0-1) en zaterdagavond werd de zesde nederlaag op rij geleden in de Eredivisie. Een doelpunt van ADO Den Haag-spits John Verhoek stuurde NEC zonder punten terug naar de Keizerstad (1-0).
Door de bedroevende resultaten van de laatste weken is de ploeg van Alex Pastoor inmiddels afgezakt naar een zestiende plaats, waardoor de druk op de 45-jarige keuzeheer tot het maximum is gestegen. Verdediger Bram Nuytinck sprong na de nederlaag in Den Haag op de bres voor zijn coach. ”Het ligt absoluut niet aan de trainer”, meent de 21-jarige mandekker, die uitviel met een knieblessure, waarvan de ernst waarschijnlijk meevalt.
”Wij staan in het veld, het ligt natuurlijk aan ons. Wij moeten ervoor zorgen dat we gaan winnen. We staan honderd procent achter Alex Pastoor, dit is een echt een hele goede trainer. Tactisch is hij super en hij is een hele rustige man, maar hij heeft de groep onder controle. Er moet geen twijfel zijn over de trainer, die is prima voor deze groep. Wij als spelersgroep moeten beter presteren”, vindt Nuytinck.
NEC had in de openingsfase kansen op een treffer, maar slaagde er niet in ADO-goalie Gino Coutinho te verschalken. ”Dan hebben we dat geluk weer niet. En dan zie je dat zij met veel geluk een doelpunt maken. En dat is steeds het verhaal bij ons”, jammert het jeugdexponent.