NEC heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het treffen met VVV Venlo. De Nijmegaren speelden een slappe eerst helft en zochten met een 1-0 achterstand de kleedkamer op. Vijf minuten na de rust maakte de ploeg van Dwight Lodeweges al snel de aansluitingstreffer, maar voorbij de Venloërs kwamen zij niet meer.
NEC trof net zoals twee weken terug een in het geel geklede Limburgse ploeg, maar dat NEC net zo begon als tegen die laatste tegenstander, was de overeenkomst die het meest opviel. In een oersaaie eerste helft, waar het tempo veel te laag lag, kon NEC nauwelijks iets afdwingen. Het vaak slordige spel was ook de oorzaak van de achterstand die de Nijmegenaren opliepen na een half uur spelen. Mitchell Burgzorg, die de geschorste Niels Wellenberg verving, verloor knullig de bal waardoor Keisuke Honda de mogelijkheid kreeg de bal met een goede voorzet op het hoofd bij Sandro Calabro te leggen, die Gabor Babos kansloos liet. Behalve een kopbal van Bjorn Vleminckx, die van de lijn werd gehaald, kon NEC weinig potten breken.
De tweede helft maakte veel goed. NEC kwam fel uit de kleedkamer en dat zorgde meteen voor de nodige kansen. Na een paar minuten stond dan ook al de 1-1 op het scorebord. Een corner van Youssef El-Akchaoui belandde bij Ramon Zomer, die met zijn rug naar het doel de enige mogelijkheid aangreep om de bal op doel te krijgen en verschalkte Dennis Gentenaar met een omhaal. Vervolgens golfde het spel op en neer, met de grootste kansen voor NEC. Dat het gelijk bleef, had VVV vooral te danken aan goed keeperswerk van Gentenaar. De oud-NEC’er kreeg knap een vuist tegen de bal na een hard schot van Lasse Schone en ook de rebound van El-Kabir was een prooi voor de Nijmegenaar. Na een corner van El-Akchaoui leek nu Vleminckx voor de 2-1 te zorgen, maar wederom bracht de VVV-goalie knap redding. NEC wist dus ook niet te winnen van de Venloërs, die al voor de vijfde keer op rij gelijk speelden.

Klik hier voor de foto’s van Rob Koppers