Souffian El Karouani is bezig aan zijn laatste wedstrijden voor NEC. De Marokkaanse vleugelverdediger gaat zijn aflopende contract net als Iván Márquez niet verlengen. Technisch directeur Carlos Aalbers betreurt het vertrek El Karouani (22). “Het is teleurstellend dat Souffian transfervrij de deur uitloopt.”

El Karouani vroeg Aalbers kort voor de eerder gestelde deadline van 1 april om uitstel. De jongeling was er namelijk nog niet uit wat hij wilde. “Vorige week hebben we aangegeven nogmaals in overleg te gaan met Souffian en zijn management”, zegt Aalbers. “Dat gesprek is inmiddels gevoerd, maar heeft voor ons niet de gewenste uitkomst geleid.”

Stappen maken

Zoals gezegd betreurt de technisch directeur het feit dat NEC niks aan de speler verdient die zes jaar op de Nijmeegse velden rondliep. “Maar we moeten ook stappen maken om financieel op eigen benen te kunnen staan. Souffian en ik hebben allebei begrip voor elkaars standpunten en respecteren ieders besluit.”

Middenvelder

El Karouani kwam in 2017 in de voetbalacademie van NEC terecht. Na een seizoen op het middenveld onder leiding van Rogier Meijer kwam El Karouani onder Ron de Groot bij de beloften. Pas daar, op 18-jarige leeftijd, belandde El Karouani op de linksbackpositie. In het seizoen 2019-2020 sloot hij zich aan bij de eerste selectie en in het promotieseizoen 2020-2021 brak El Karouani echt door. 

In drie volwaardige seizoenen kwam El Karouani al tot een totaal van 108 wedstrijden voor de Nijmeegse hoofdmacht. Daarin scoorde hij zes keer, twaalf keer gaf hij een assist. Zijn prestaties zijn bij de Marokkaanse voetbalbond ook niet onopgemerkt gebleven. Al drie keer kwam El Karouani in actie voor zijn nationale elftal.

Foto’s: Orange Pictures en Rob Koppers