Dirk Proper was zaterdag weer de uitblinker aan Nijmeegse zijde. Na de eclatante 3-0 zege op FC Volendam werd de 21-jarige middenvelder door ForzaNEC.nl voor de vijfde keer in de laatste zes wedstrijden uitgeroepen tot man of the match. In ESPN-programma Dit was het Weekend bleven de prestaties van de dirigent op het Nijmeegse middenveld niet onopgemerkt.

Karim El Ahmadi verzorgde samen met Kenneth Perez de analyse en mocht zijn beste man van het weekend aanwijzen: Proper. “Als je hem zo zou zien, zou je niet verwachten dat hij veel ballen af kan pakken. Maar dat kan hij dus wel. Hij scant zijn omgeving heel goed. Ik heb de afgelopen paar wedstrijden veel op hem gelet en soms is hij zelfs beter dan Schöne. Tegen Cambuur was dit weer het geval met een aantal fantastische acties. Hij was de regisseur van NEC.”

Top Eredivisie

El Ahmadi (38) was zelf jarenlang ook actief als controlerende middenvelder in de top van de Eredivisie. “Dus kijk ik ook graag naar spelers als hem. Of hij straks in de top gaat spelen moet nog blijken, alleen daar is hij hard naar op weg. Hij valt niet altijd op vanwege zijn rol, maar met Schöne naast zich kan hij een hoop leren bij NEC. Hij zit daar wel goed”, besluit El Ahmadi.

Tannane en Cillessen

Niet alleen bij ESPN kan Proper rekenen op grote waardering. Van De Gelderlander kreeg hij een 7,5 voor zijn optreden en dat leverde hem een plek in het team van de week op. Daarin staat Proper niet alleen: collega-middenvelder Oussama Tannane en doelman Jasper Cillessen zijn ook uitverkoren. Ook bij VI zijn ze erg gecharmeerd van de NEC’ers. Daar staan naast Proper ook Cillessen, Ivan Marquez en Nany Dimata in het elftal van de week.

Foto: Orange Pictures