Het is NEC niet gelukt om de eerste thuisoverwinning sinds 31 oktober te boeken (0-0). De ploeg van Rogier Meijer was verreweg de betere tegen Sparta, maar kon dat overwicht niet omzetten in goals. De Var was NEC weer niet goed gezind met een niet gegeven penalty. Ook het invallen van Wilfried Bony leverde niet de gewenste aanvallende impuls. Meijer heeft door de interlands een extra week om zijn ploeg op te laden voor het duel tegen Cambuur op 3 april.

NEC begon fel aan de wedstrijd. Sinds 31 oktober werd er thuis niet meer gewonnen en dus wilde de ploeg het publiek iets moois voorschotelen. Dat ging de ploeg aardig af met een aantal grote kansen in de eerste twintig minuten voor onder andere Elayis Tavsan. Van Sparta had NEC echter weinig te duchten. De Rotterdammers kwamen amper van de eigen helft af. Na een half uur werd NEC wat slordiger, wat resulteerde in meer balbezit voor de Spartanen. Die periode was echter maar kort, want al snel regen de kansen zich weer aaneen. Schoten van Tavsan en Proper werden net niet omgezet in goals.

Ook Bony krijgt de bal er niet in

NEC begon de tweede helft een stuk minder dan het de eerste afsloot. De eerste commotie ontstond na een eventuele handsbal en penalty voor NEC. Na een scrimmage belandde de bal op de lat. Volgens de NEC’ers zat hier nog een hand bij. De VAR besloot na lang kijken echter dat er geen sprake was van hands. NEC bleef wel de bovenliggende partij en creëerde veel kansen. Het was wachten op de 1-0 voor de Nijmegenaren. NEC wilde wat forceren in het laatste kwartier. Meijer deed dit met het inbrengen van Bony en Javier Vet. Dit leek echter niet tot het gewenste resultaat te leiden. De twee konden niet dat beetje extra forceren en dus bleef de wedstrijd steken op een 0-0 gelijkspel.

Geel:
Guth (NEC)
De Kamps (Sparta)

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Guth, Odenthal, El Karouani; Schöne, Proper, Mattsson (75′ Vet); Tavsan, Akman (75′ Bony), Okita.

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye; Abels, Vriends, Auassar, Durmisi; Namli (79′ Van Mullem), Verschueren, De Kamps (85′ Pinto), Van Crooij (85′ Mijnans); Engels (85′ Masouras), Thy (65′ Dalmau).