Niet alle NEC-supporters zijn blij met de huidige gang van zaken bij NEC. Zo is er bijvoorbeeld kritiek op het technische beleid, de communicatie naar supporters, de elf die Pastoor het veld in stuurt en de huidige sportieve prestaties. Deze week ontving de redactie een brief van een ontevreden Stef.

"NEC is niet meer van ‘ons’ supporters, maar van een paar mensen die denken dat ze wel weten wat wij willen. NEC – Feyenoord, door de jaren heen een mooie wedstrijd. Een wedstrijd dat nooit bol stond van haat en nijd, maar van gezelligheid, strijd en sfeer. Het ‘hand in hand’ en het ‘weer trekken wij ten strijden’ gebroederlijk naast elkaar in het stadion. Tussen deze arbeidsclubs was een soort verbondenheid van beide kanten. Respect voor elkaar en voor sommige supporters was Feyenoord zelfs de tweede liefde. Hier ben ik over gaan nadenken.
 Tot mijn verbazing viel mij op dat er al jarenlang een deel van het vak verkocht wordt aan Feyenoord-fans. Mijn vraag is: waarom is dit? En als dit zo is, communiceer je dit door met je fans? Na de wedstrijd was er een groepje van idioten die het nodig vonden om een aantal fans van Feyenoord aan te vallen. Op het voorplein wordt ‘Nijmegen hooligans’ geroepen en de sfeer is niet prettig. Afgelopen zaterdag voor de wedstrijd tegen Willem II waren er ook al ongeregeldheden in de stad. Dit groepje raddraaiers krijgt meerdere malen een kans om een negatieve stempel op onze mooie club te drukken. En zijn ze echt aangepakt? In mijn ogen niet.
Waarom wordt er nooit eens door de club duidelijk stelling genomen tegen dit soort personen? Er wordt nooit opgekomen voor de normale supporter. Voor de normale supporter gebeurt er maar bitter weinig bij onze club. Na jaren zeuren komt er eindelijk een sfeervak. Daartegen staan een waslijst aan anti-supporter maatregelen. Een aantal voorbeelden:
 -Verplichte combi
– Geen bier op de tribune
– Sfeeracties die aan banden liggen
– Geen fatsoenlijke open dag (een oefenwedstrijd is belangrijker)
– Slechte communicatie naar de fans (zie open dag)
 Ik zal er vast vele vergeten, maar door dit soort maatregelen neemt het bezoek van een wedstrijdje NEC langzaam maar zeker af.
Een ander gebied waar het niet goed gaat, is het financiële plaatje. Al jaren zit er een gat tussen uitgaven en inkomsten. Iets wat in mijn ogen zeer vreemd is; ik kan thuis namelijk ook niet meer uitgeven dan mijn inkomsten zijn. De heren in het torentje denken daar anders over, ze vinden dat ze de selectie op peil moeten houden en dat is belangrijker dan een goed balansboekje. Een gevolg hiervan is dat de investeerders de hand terecht op de knip houden. Die willen pas weer wat doen als NEC het huishoudboekje op orde heeft.
 Het laatste punt waar NEC de mist in gaat de laatste jaren, is dat ze te strak vasthouden aan de huisstijl. De huisstijl is aanvallend 4-3-3 voetbal spelen. Kijk naar spelers die beschikbaar zijn en pas je systeem erop aan. Met de selectie die NEC nu heeft bestaande uit vier keepers, zeven verdedigers, tien middenvelders en zes aanvallers kun je op papier 4-3-3 spelen. Ware het niet dat als je kijkt naar de aanvallers, met alle respect voor deze jongens, er drie eigenlijk afvallen. De ene is een amateur die zich mag bewijzen dit jaar en de andere twee zijn net talenten, die dit jaar hoogstens tot invalbeurten zullen komen. Op het middenveld echter, hebben we voldoende mogelijkheden. Waarom wordt er dan niet gekozen voor een 4-4-2-of een 4-5-1 beleid, dat vele malen beter bij deze selectie past?
– Waarom wordt er standaard gekozen voor spelers die niet voldoen of wekelijks falen; Roorda en Platje?
– Waarom een 4-3-3 systeem vasthouden terwijl je selectie daar niet klaar voor is?
– Waarom jaarlijks te veel uitgeven
– Waarom worden raddraaiers niet harder aangepakt?
– Waarom wordt er zo slecht gecommuniceerd met de fans?
– Waarom een supporter-onvriendelijk beleid?
En de vraag die mij het meeste bezighoudt: waarom zijn we allemaal zo murw gebeukt dat we het allemaal pikken? Waar vroeger een massale roep kwam om het opstappen van iemand in het bestuur, kunnen we tegenwoordig ons alleen nog tegen spelers of scheidsrechters keren. We moeten ons weer achter NEC scharen en dit op meerdere fronten: een beter beleid en een betere sfeer.

NEC moet weer NEC worden. Van ons, door ons en met ons."

 Stef