NEC heeft zaterdagavond verloren van RKC Waalwijk. De ploeg van Pastoor had vrij weinig te vertellen in de wedstrijd en RKC won met 2-0. Vlak voor rust opende Cuco Martina de score voor de Waalwijkers. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Florian Jozefzoon het af door de 2-0 te maken. 
Na de wedstrijd van vorige week tegen NAC Breda had NEC iets goed te maken. Het spel van de Nijmegenaren was op vele momenten erg slordig en de Nijmegenaren speelden in eigen stadion met 1-1 gelijk. Erwin Koeman ging met RKC kansloos onderuit tegen Feyenoord. De ploeg van zijn broer Ronald was met 2-0 te sterk in De Kuip. Bij NEC keerde Kevin Conboy terug in de basis en verving Rémy Amieux. Ryan Koolwijk, die terugkeerde van een schorsing, keerde tevens in de basis.
RKC begon vrij aanvallend aan de wedstrijd waardoor NEC vooral inzakte. Na vijf minuten was er al een kans voor Chevalier, die de bal over Babos wilde schieten, maar de Hongaarse sluitpost tikte de bal goed over zijn doel. Al snel was Alex Pastoor druk bezig met het coachen van zijn spelers, die maar moeilijk aan voetballen toe kwamen. Het eerste echte wapenfeit van NEC was een vrije trap van George na ruim twintig minuten spelen. Het was bepaald geen goede eerste helft van de ploeg van Pastoor. De slordigheid die er in de wedstrijd tegen FC Utrecht ook al was, leek nog steeds niet weg te zijn. 
De Waalwijkers konden hiervan gebruik maken en hadden ook het meeste balbezit, maar echt grote kansen werden er nog niet gecreëerd. Vijf minuten voor tijd probeerde Platje de bal nog langs Zoet te krijgen, maar de doelman van RKC kon de bal verwerken tot een corner, waaruit NEC even later niks kon creëren. Een minuut voor rust wist RKC de score te openen. Een schot van Cuco Martina werd door Van Eijden van richting veranderd en belandde achter Babos: 1-0. Na een teleurstellende eerste helft van de Nijmeegse equipe gingen beide ploegen rusten.
Na de rust werd het er vooralsnog niet beter op aan Nijmeegse zijde. RKC was zelfs beter dan voor de thee en kreeg enkele gevaarlijke kansen. Voor Alex Pastoor een reden om in te grijpen en dit deed de trainer ook. Aangezien de oefenmeester niet zijn gehele elftal kon wisselen haalde hij drie spelers naar de kant. Rieks, Wattamaleo en Amieux kwamen na een uur spelen in de ploeg voor George, Ten Voorde en Foor. Een duidelijk signaal van Pastoor richting zijn ploeg.
NEC probeerde meer vooruit te voetballen, maar werd niet dreigend voor het doel. De ploeg van Erwin Koeman kreeg enkele kansen, maar speelde de mogelijkheden die het kreeg niet goed uit, tot verontwaardiging van de trainer. Uiteindelijk lukt het RKC wel om de wedstrijd in het slot te gooien. Boukhari gaf de bal af aan de compleet vrijstaande Florian Jozefzoon, die de bal hard in het doel schoot. 
Volgende week zaterdag komt PSV op bezoek in het Goffertstadion. De wedstrijd begint om 20:45 uur.
Wedstrijdverloop:
45’ 1-0: Martina.
80’ 2-0: Jozefzoon.
RKC Waalwijk: Zoet; Martina, Drost, Van Mosselveld, Van Peppen; Najah (85’ Stans), Braber, Duits; Jozefzoon, Chevalier (84’ Lieder), Boukhari (89’ Sneijder).
NEC: Babos; Will, Van Eijden, Breuer, Conboy; Pálsson, Foor (60’ Wattamaleo), Koolwijk; George (60’ Rieks), Platje, Ten Voorde (60’ Amieux).