NEC heeft zondagmiddag in een wedstrijd van weinig niveau met 1-3 verloren van PEC Zwolle. De bezoekers openden via Youness Mokhtar de score en ruim vijf minuten later werd deze verdubbeld door Fred Benson. Na de rust deed Leroy George iets terug namens NEC, maar de gelijkmaker werd niet gevonden. Enkele minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist op 1-3 door Mateusz Klich.
De wedstrijd begon aan beide kanten vrij rommelig. De bal werd niet lang in de ploeg gehouden en door misverstandjes of slordigheden verloren. Na ruim een kwartier spelen, lukte het PEC om de bal wat langer vast te houden. Omdat NEC de bal maar niet weg kon krijgen, werd PEC de mogelijkheid geboden gevaarlijk te worden en hier maakte het dankbaar gebruik van. Youness Mokhtar kapte eerst zijn tegenstander uit en schoot de bal daarna geplaatst in de lange hoek: 0-1. NEC kreeg ook na de tegentreffer de wedstrijd niet onder controle, waardoor PEC vrij spel leek te hebben. Uit een corner verdubbelde Fred Benson dan ook de score voor de Zwollenaren. Hoewel het er toch sterk op leek dat Benson de bal met de hand toucheerde, kende scheidsrechter Makkelie de goal toe.

PEC had er absoluut geen erg in dat het bij NEC zo slecht liep en ging vrolijk door. Fred Benson tekende even later bijna aan voor de 0-3, omdat het Michel Breuer niet lukte om de bal te onderscheppen. Gabor Babos stond echter paraat om het schot van Benson met zijn vuisten weg te stompen. In aanloop naar de rust probeerde NEC nog voor de aansluitingstreffer te gaan. Dit werd opgemerkt door het morrende publiek, die toch weer een poging waagden om de Nijmegenaren aan te moedigen. Vanwege de ongekende slordigheid bij de spelers van Alex Pastoor, lukte het nog niet om dreigend te worden. De echte uitgelezen kans voor NEC kwam op naam van Marcel Stutter, die na een misverstand in de Zwolse verdediging alleen op doelman Boer af kon. De Duitser schoot de bal echter recht in de handen van de doelman van PEC. Onder een hels fluitconcert gingen beide ploegen rusten bij een stand van 0-2.

Terwijl de tweede helft pas enkele minuten onderweg was, drong NEC al snel aan. Marcel Stutter werd door Pastoor vooruitgeschoven en stond nu naast Melvin Platje. Na een misverstand in de verdediging van PEC kwam de bal voor de voeten van Leroy George, die de bal snoeihard in de rechterhoek schoot en NEC weer terug in de wedstrijd bracht. Even later moest de eerste doelman van PEC, Diederik Boer, het veld noodgedwongen verlaten vanwege een enkelblessure. Danny Wintjens nam zijn plaats in en was meteen belangrijk met een knappe redding op een schot van Nathaniël Will. 
Aan de andere kant was Gabor Babos tevens belangrijk met twee knappe reddingen op schoten van Mokhtar. Intussen lukte het NEC al minder om gevaarlijk te worden voor de goal van Wintjens. Vanwege de slordigheid in de opbouw aan NEC zijde, kon PEC weer het initiatief nemen. De bal kwam voor de voeten van Mateusz Klich, die met een individuele actie net buiten het strafschopgebied vrij wist te komen. Met een geplaatst schot in de rechterhoek tekende hij aan voor de winnende treffer van PEC Zwolle, resulterend in een leegloop in het Goffertstadion; het Nijmeegs publiek had genoeg gezien. Beide ploegen scoorden niet meer en er werd afgefloten bij een einstand van 1-3.
Volgende week zondag gaat NEC op bezoek in Enschede bij FC Twente. Het duel in de Grolsch Veste begint om 12:30 uur.
Wedstrijdverloop
18’ 0-1: Mokhtar.
24’ 0-2: Benson.
49’ 1-2: George.
85’ 1-3: Klich.
Opstelling NEC: Babos; Will, Van Eijden, Breuer, Conboy; Palsson (52’ Wattamaleo), Falkenburg, Stutter (76’ Amieux); Foor, Platje, George (82’ Bovenberg).
Opstelling PEC Zwolle: Boer (56’ Wintjens); Van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh; Gravenbeek (62’ Van der Werff), Pluim, Saymak (88’ Avdic); Klich, Benson, Mokhtar.