NEC heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen. De trots van Gelderland ging met 2-0 kopje onder in en tegen Zwolle. Sheraldo Becker en Queensy Menig zorgden ervoor dat PEC Zwolle in de race bleef voor de play-offs en NEC een pas op de plaats moest maken. Kane viel in de blessuretijd uit met een ogenschijnlijke zware blessure.

Bijzonder matig
Hoewel alle kansen voor NEC nog open liggen wat betreft het veiligstellen van play-offvoetbal, liet NEC zich de kaas van het brood eten. De Nijmegenaren werden in het eerste bedrijf volledig overlopen door een gedreven en vechtend PEC Zwolle. Al na zeventien minuten zag NEC-keeper Jones een pegel van buiten de zestien van Sheraldo Becker het net toucheren. De Australische doelman was volledig kansloos op het schot.

Nog geen tien minuten later lag de bal opnieuw in het Nijmeegse netje. Queensy Menig mocht vrij en ongehinderd de zestien in dribbelen en simpel in de lange hoek de 2-0 aantekenen. Dit mag een ploeg als NEC niet overkomen als het serieus wil meedoen om Europees voetbal. NEC-trainer Faber wisselde na 35 minuten daarom ook de tegenvallende Limbombe en Bikel. Sleegers en Roman vervingen het duo. Na de 2-0 creëerde zowel NEC als PEC Zwolle geen echte uitgespeelde kansen meer en zochten beide teams de kleedkamer op.
 

Wedstrijdstatistieken:
1-0 ’17 Geraldo Becker
2-0 ’27 Queensy Menig

Gele kaart: Santos, Kane (NEC)

Opstelling PEC Zwolle: Begois; Van Polen, Marcellis, Lam (Hebling/80), Van Hintum; Dekker, El Hasnaoui (Marinus/72), Bouy; Becker (Ehizibue/72), Veldwijk, Menig

Opstelling NEC: Jones; Kane, Dumic, Golla, Woudenberg; Bikel (Roman/37), Foor, Breinburg; Appiah (Grot/69), Santos, Limbombe (Sleegers/37)

Toeschouwers: 12.352

Foto’s: David van Haren