NEC en hoofdsponsor KlokGroep zijn samen het langetermijnproject Ons Nest begonnen. Het project werd al enige tijd aangekondigd in onder andere de video’s van Wilco van Schaik en nu heeft het dus een naam gekregen. Op de website kunnen alle belanghebbenden zich inschrijven om op 7 en 8 maart hun wensen te laten horen. Zo kan het gebied rondom De Goffert straks echt iets toevoegen aan de omgeving.

Het idee is om NEC zelfstandig en financieel onafhankelijk te maken en daarvoor zijn plannen gemaakt. Om inkomsten te genereren is het belangrijk dat de volgende zaken inkomstenposten worden: het vernieuwen van het stadion en het daarmee creëren van mogelijk extra zitplaatsen, het toevoegen van maatschappelijke en commerciële initiatieven in en rond het stadion en vastgoedontwikkeling in de vorm van bijvoorbeeld nieuwe woningen voor de krappe Nijmeegse woningmarkt rondom het stadion.

Onder de naam Ons Nest is er een langetermijnstrategie opgezet. Met de bovenstaande inkomsten wil NEC onder andere het stadion terugkopen van de gemeente Nijmegen. Ook wil de club ervoor zorgen dat het zo een financieel zelfstandig gezonde Eredivisionist kan blijven.

Belangrijk voor de club

Op de website stelt NEC dat de urgentie erg hoog is aangezien De Goffert momenteel letterlijk en figuurlijk langzaam afbrokkelt. Het project is een ‘must’ voor de Nijmegenaren want, “als we niks doen is het enige wat over zal blijven een faillissement van de club en de herinneringen van vroeger”.

De initiatiefnemers NEC en KlokGroep worden ondersteunt door de gemeente Nijmegen. NEC wil dat De Goffert een bruisende plek wordt voor iedereen. De club roept daarom alle belanghebbenden op om zich in te schrijven. Men kan dan op 7 en 8 maart tussen 16.00 en 20.00 uur in de gracht van het stadion participeren in het totale ontwerpproces van Ons Nest.

Foto: Rob Koppers