Het is smachten op de komst van de Iraanse aanvaller Alireza Jahanbakhsh. NEC heeft gelukkig vandaag groen licht gekregen van de IND zodat de broodnodige versterking in de aanval. Vandaag tegen Real Mallorca bleek dat de organisatie wel aardig staat, maar dat het stopt bij de aanval. 
Michael Higdon speelde vanaf het begin mee en liet zich twintig minuten voor tijd wisselen nadat hij in een duel licht geblesseerd raakte. Dat de aanvaller iets toevoegt, was duidelijk. Hij wint al zijn duels, is aanspeelbaar en kaatst nog eens goed terug. 
Real Mallorca was bepaald niet de bovenliggende partij, maar twee counters zorgden voor een 2-0 nederlaag. Vlak voor de tweede tegengoal kon Navarone Foor vanaf elf meter nog gelijkmaken. Hij schoot de bal alleen het terras op van het prachtige Treffers-complex in Groesbeek. 
Alex Pastoor zal niet eens ontevreden zijn over het spel. Met de terugkeer van geblesseerde spelers als Rieks, Conboy en later Koolwijk, plus de komst van Jahanbakhsh en een eventuele tweede aanvaller, zou NEC klaar moeten zijn voor het nieuwe seizoen.