Zondagmiddag heeft NEC verloren van Utrecht. Beide ploegen wisten niet te imponeren en leken een punt wel welletjes te vinden. Na een tweede gele kaart voor Bram Nuytinck, gegeven door de slecht leidende Van Boekel, wist Van Wolfswinkel de eindstand op het bord te schieten.
Beide ploegen speelden in een dusdanig laag tempo dat de toeschouwers in de goedgevulde Galgenwaard door het lome lentezonnetje haast in slaap sukkelden. Pas in de 23e minuut veerden de supporters van de thuisploeg op, toen Dries Mertens zich wat gelukkig vrijspeelde. De middenvelder krulde de bal naast. Saidi Ntibazonkiza probeerde vlak voor rust vanaf 17 meter de van ziekte teruggekeerde Utrecht-keeper Michel Vorm te passeren, maar hij schoot ruim over.
Met Van Wolfswinkel voor Jacob Lensky probeerde Ton du Chatinier de thuisploeg extra aanvalskracht te bezorgen. Zijn opzet slaagde nauwelijks, ook na rust bleef het vertoonde spel van beide kanten matig en traag. Het dichtst bij een treffer was Björn Vleminckx, die na een uurtje iets eerder bij de bal was dan Vorm. De Belgische aanvaller kopte net over.
Het leidde tot een sarcastisch ‘slaap kindje slaap’ vanaf de tribunes. Na een rode kaart, verdediger Bram Nuytinck (NEC) ontving in de slotfase zijn tweede geel, kreeg FC Utrecht meer ruimte en scoorde Van Wolfswinkel met een geplaatst afstandsschot in de 85e minuut de enige treffer van de wedstrijd.
Bron: De Pers