MVV Maastricht komt vrijdagavond zonder een behoorlijk aantal selectiespelers naar het Goffertstadion. De ploeg van Ron Elsen heeft tot dusver nog geen competitiewedstrijd verloren.

September leek op voorhand een zeer lastig programma te kennen voor de Sterrendragers, maar tegen FC Den Bosch (3-0), de Graafschap (1-2), Jong PSV (0-0) en SC Cambuur (1-1) werden knappe resultaten geboekt. Ook in het KNVB Bekertoernooi hield de ploeg lang stand tegen AZ. Uiteindelijk kwamen de Alkmaarders met de schrik vrij: 2-3.
  
Maar, in Nijmegen ontbreken er nogal wat namen. Janssens (voetbreuk), Marvin Ogunjimi (niet fit), Pereira (geschorst), Ippel (blessure) en Martina (blessure) moeten allen het treffen met de Nijmegenaren aan zich voorbij laten gaan. Trainer Ron Elzen gaat ervan uit dat andere jongens opstaan. “Niet zeuren, gas geven. Als een speler wegvalt, dan moet een ander gewoon opstaan. Dat weten de jongens.", aldus de coach op de clubwebsite. Hij vervolgt. “NEC is topkandidaat voor de bovenste plekken. Ze hebben nog een beetje opstartproblemen in de Jupiler League. Gelet op hun budget en selectie gaan ze zeker bovenin om de prijzen meestrijden.”

Morgen om 20:00 geeft Edwin van de Graaf het startsein voor dit duel. De laatste keer dat Van de Graaf een wedstrijd voor NEC floot was op 22 januari 2017. Toen won NEC, dankzij twee benutte strafschoppen van Gregor Breinburg, van Roda JC. Van de Graaf was tevens de enige scheidsrechter – die twee of meer wedstrijden floten – waarbij NEC niet verloor. Tegen SC Heerenveen in eigen huis (2-1) en op bezoek bij FC Utrecht (1-1) was de in Leidschendam geboren arbiter ook al van de partij.

De laatste editie van NEC-MVV vond plaats in 2014. In de laatste speelronde van het kalenderjaar werd er overtuigend met 4-1 gewonnen. NEC kwam vroeg op achterstand maar boog dat knap om. Via Daemen, Limbombe en Santos (2x) stond er na 90 minuten 4-1 op het scorebord, een eindstand waar men in Nijmegen morgen direct voor zou tekenen.

Foto’s: Rob Koppers