NEC liet maandagavond op bezoek bij FC Oss op pijnlijke wijze na om de koppositie te heroveren. Met twee eigen doelpunten en het voorkomen van een treffer van Anass Achahbar was de avond voor Frank Sturing nog een tikkeltje vervelender.

"Een zware, zure avond. Je gaat hier naartoe met de intentie om drie punten te pakken en dan krijg je met 3-0 pak slaag. Voor mij persoonlijk al helemaal klote", doelt Sturing op zijn eigen doelpunten.

"Bij de eerste ging onze keeper er onderdoor en toen kwam hij in een reflex tegen mijn linkerbeen aan. De tweede idem dito. We hebben nog best aardige mogelijkheden gecreëerd. Zij gaan met z’n allen achter de bal staan, dat is logisch, dat is hun recht. Maar als je dan met 1-0 achterkomt speel je hun in de kaart. Als je vervolgens snel een doelpunt kan maken heb je nog een kans, maar naar mate de wedstrijd vordert wordt het met de minuut lastiger." In de rust werd Calvin Verdonk gewisseld voor Ted van de Pavert en kwam Michael Heinloth op de rechtsbuiten positie te staan. "We hadden het nog omgezet met drie man achterop, maar dan ontbreekt het aan overtuiging en geloof.

NEC ging eerder dit seizoen in vergelijkbare omstandigheden ook al onderuit. Op een gure maandagavond in Velsen-Zuid ging Telstar er met de punten vandoor. Is er een verband tussen deze twee duels? "Dat kan ik niet zo snel zeggen. Misschien dat er wel een verband is. We zullen die uitwedstrijden volwassener moeten gaan spelen en sneller de trekker overhalen. Oss speelt natuurlijk een heel ander systeem dan Telstar, maar het zijn wel vergelijkbare wedstrijden. Als je kampioen wilt worden zul je die ook over de streep moeten trekken."

Fortuna Sittard gaat nu echt aan de leiding in de Jupiler League en voor NEC wacht vrijdag een lastig uitduel met Almere City op kunstgras, in de regen. "Ja, Fortuna staat nu eerste. Zij mogen, wij moeten. Dat is goed, die druk houdt ons scherp. Alleen dit soort wedstrijden kunnen we ons niet nog een keer permitteren. Voor vrijdag moeten we de lessen uit deze wedstrijd meenemen en de drie punten pakken", besluit Sturing tegenover FOX Sports.

Foto: Rob Koppers