De gemeente Nijmegen en NEC zijn niet tot een akkoord gekomen over de verkoop van het Goffertstadion. Dat meldt De Gelderlander. De twee partijen konden het niet eens worden over de waarde van het stadion.

Al ruim een jaar onderhandelt NEC met de gemeente. Het grote struikelblok is de waarde van het stadion. De gemeente vindt het stadion 10,2 miljoen euro waard en was bereid om daar 2 miljoen van af te halen. NEC schat de waarde op slechts 5 miljoen.

Volgens directeur Bart van Ingen biedt het aanbod van de gemeente te weinig perspectief om met een tegenvoorstel te komen. Van Ingen geeft op de clubwebsite aan dat het huidige huurcontract niet toekomstbestendig is.

"We hebben in eerdere stadia al bij de gemeente Nijmegen aangegeven dat de duur en de inhoud van de huurovereenkomst zoals gesloten in 2003 met een looptijd tot 2043, niet toekomstbestendig en houdbaar zijn. Dat geldt ook voor het (investeren in) groot onderhoud, wat voor rekening van de club is. We zullen de uitkomst van de onderhandelingen nu eerst intern moeten evalueren om de verdere koers te bepalen."

"Sinds 2009 zijn er gesprekken gevoerd, in verschillende samenstellingen, om een oplossing te vinden voor de koop en de renovatie van het Goffertstadion. We zijn daar gezamenlijk helaas niet in geslaagd en dat heeft directe gevolgen voor onze club."

Lees ook: Van Ingen: "Dit is alarmfase één, code rood"

Foto: Rob Koppers