Terell Ondaan was vrijdag de gevierde man bij NEC. Door zijn vroege goal wonnen de Nijmegenaren op bezoek bij NAC Breda. De aanvaller scoorde na goed voorbereidend werk van Bart van Rooij.

"Vorige week miste ik een kans, die kreeg ik ook van Bart, dus deze moest erin", zei Ondaan bij FOX Sports. "Een wedstrijd in gekke tijden. Acht spelers van ons zijn positief getest, dan moet je een ander team opstellen. Maar we hebben een fantastisch team. Iedereen kan goed mee, dat zie je wel."

Aan onder anderen Ondaan was het de taak om de leidersrol te pakken. "Een paar jongens zijn wat ouder, daar hoor ik ook bij. Dan moet je je stem wel laten horen. Op een goede manier, dat wel. Je moet het positief houden, daar word je beter van. Je ziet nu dat het er goed uitkomt. Het was geen topwedstrijd, maar wel een goede vechtwedstrijd van ons."

Over de vermeende overtreding van Van Rooij voorafgaand aan de 0-1 hield Ondaan zich wijselijk stil. "Ik heb niks gezien, alleen mijn goal. Volgens mij was er niks aan de hand. We krijgen dit soort overtredingen ook weleens tegen. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Of er een VAR moet komen? Voor dit soort dingen niet, haha."

Foto: Rob Koppers