Ferdy Druijf was vrijdag de absolute uitblinker bij NEC, dat mede dankzij zijn hattrick met 4-1 won van Jong FC Utrecht. De van AZ gehuurde spits heeft nu vijf keer gescoord in vier wedstrijden.

"Het gevoel als je scoort, kun je bijna niet omschrijven", zei Druijf tegen FOX Sports. "De tweede goal was het mooiste. De bal werd nog wel aangeraakt. Bij de tweede kreeg ik veel ruimte. De derde kwam voor mijn voeten en kon ik inschieten. Een goal is een goal."

Na zes wedstrijden zonder zege komt de overwinning op Jong FC Utrecht als geroepen voor NEC. "We zijn er hartstikke blij mee. In de rust zeiden we dat we door moesten gaan. Na rust was het even wat minder, maar we zijn blij met de zege."

Zaak voor NEC is nu om de lijn door te trekken. "Laten we het hopen. We zijn op de goede weg. Vorige week was het dan wel 1-1 tegen Oss en daar had ik de winnende kunnen maken. Nu drie keer, dat is altijd lekker. De sfeer in de kleedkamer? Normaal. We zijn blij en dat mag je laten merken, maar het was niet uitbundig."

Foto: Rob Koppers