Basar Önal mag zich officieel NEC’er noemen. De 19-jarige buitenspeler komt over van De Graafschap en tekent voor vier seizoenen in Nijmegen. De club betaalt een transfersom van zo’n één miljoen euro voor Önal.

Eerder deze week werd bekend dat NEC al dichtbij de komst van de Turkse Nederlander was. Önal was de afgelopen twee seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie betrokken bij 26 doelpunten. Daarvan scoorde hij er zestien zelf en gaf hij tien assists. ook SC Heerenveen zat achter de jonge buitenspeler aan, maar de Friezen vonden het prijskaartje dat De Graafschap aanhield te gortig.

Diepgang

Met de komst van Önal krijgt NEC wat meer diepgang binnen de selectie, zo stelt ook technisch directeur Carlos Aalbers. “Basar is een talentvolle buitenspeler die zich afgelopen seizoen verder heeft ontwikkeld. Hij voegt met zijn diepgang en techniek weer iets extra’s toe aan onze speelwijze en combineert dit met een prima rendement.”

De speler zelf zag NEC afgelopen seizoen al uitblinken. “Ik kreeg vanaf het eerste gesprek al een warm gevoel bij de club. NEC speelde afgelopen seizoen goed voetbal, er straalde veel plezier vanaf. Dat doet mij goed. Ik hoop hier met mijn eigen kwaliteiten aan bij te gaan dragen.”

Na Stijn van Gassel, Sami Ouaissa en Luc Nieuwenhuijs is Önal de vierde zomeraanwinst van NEC. De club legde eerder ook al Brayann Pereira, Koki Ogawa en Rober González vast. Zij speelden vorig seizoen op huurbasis in het rood-groen-zwart, maar hun opties tot koop werden allen gelicht.

Foto: NEC Nijmegen