NEC won zondagmiddag van directe concurrent SC Heerenveen. In de eigen Goffert werd het door doelpunten van Koki Ogawa en Rober González werd het 2-0 voor de Nijmegenaren. De club uit de Keizerstad won daarmee het vijfde thuisduel op rij. Afgelopen zomer zagen deze statistieken er nog heel anders uit.

Voor het eerst sinds 1971 won NEC vijf thuisduels op rij in één Eredivisieseizoen. Achtereenvolgens werden Fortuna Sittard (4-1), FC Twente (1-0), Heracles Almelo (3-1), Sparta (2-0) en Heerenveen (2-0) verlslagen. Tussendoor werd er in de KNVB Beker ook nog tweemaal thuis gewonnen van Go Ahead Eagles (2-1) en ADO Den Haag (3-0). De laatste thuisnederlaag dateert alweer van 3 december vorig jaar. Toen was Ajax met 1-2 te sterk.

Dit seizoen won NEC tien duels. Zeven daarvan kwamen tot stand in de eigen Goffert. Ter vergelijking: sinds de promotie in 2021 naar de Eredivisie tot aan de zomer van 2023 wonnen de Nijmegenaren maar zes thuisduels.

Tekst gaat verder onder het X-bericht.

NEC speelt dit seizoen nog vier thuiswedstrijden in de reguliere competitie. PSV, PEC Zwolle, AZ en Feyenoord komen nog richting het stadion in het Goffertpark. Wanneer de Nijmegenaren zich plaatsen voor de play-offs kunnen daar in potentie nog twee thuisduels bij komen. Dat ligt aan de positie waar NEC eindigt op de ranglijst.

Foto: Rob Koppers