Jonathan Okita was weer trefzeker maandagavond. Met zijn twaalfde treffer van het seizoen bezorgde de Duitser NEC de drie punten op bezoek bij Jong PSV. Okita speelde in een vrije rol vanaf rechts en was met regelmaat gevaarlijk. "Ik zak nu wat meer in en kies de momenten."

"Het liep een beetje moeizaam. We spelen nu anders dan voorheen, dat vergt wat tijd." Okita zakt na balverlies wat in en dan opereert NEC in een 4-4-2 formatie met Druijf en Bruijn voorop. "Ik zak wat meer in en kies dan mijn momenten. Eerst wilden we zelf voetballen, maar dat zat er gewoon niet in. Nu wachten we en kiezen we onze momenten om te gaan voetballen."

"We moeten deze lijn doortrekken", zegt Okita. Hij denkt echter dat dat niet iedere week met deze tactiek moet gebeuren. "Als we in eigen huis spelen hebben we meer energie, worden we ook vooruit geschreeuwd. Dan moeten we niet achteruit gaan lopen." Tegen de rappe voetballers van de beloften van PSV was dat echter wel erg belangrijk. "Dat was wat de staf ons meegaf. We moesten compact spelen en met de kwaliteit die we voorin hebben lopen het verschil maken." Diezelfde staf praat meer met de selectie dan hun voorgangers deden, aldus Okita. "Ze geven ons meer motivatie mee."

Okita geeft aan dat dit spel wel zijn voorkeur geniet. "Mijn kwaliteiten kan ik voornamelijk kwijt als ik de ruimte krijg." De zege op de Eindhovenaren is de eerste op vreemde bodem sinds 19 oktober 2018. "Wajow", zegt Okita. "We zijn blij. Het is toch weer een nieuwe start, een nieuwe uitdaging. Nu moeten we deze lijn doortrekken. Het is een shit seizoen. Nu moeten we eerst zorgen dat we de play-offs halen, daarna zien we weer verder."

Foto: Rob Koppers