Jonathan Okita hielp NEC vrijdagavond aan een zege op FC Volendam door er in de extra tijd 2-3 van te maken. De aanvaller leek bij het ontvangen van de bal echter wel buitenspel te staan, maar daar werd niet voor gevlagd of gefloten. Okita zag dat ook en snelde richting de goal.

"Ik kreeg de bal en de rechtsback van Volendam stopte al", vertelde Okita tegen FOX Sports. "De scheidsrechter liet echter doorspelen. Ik ging door en scoorde. Ik heb nog geen beelden gezien. Volgens mij stond ik ook een beetje buitenspel, maar ja, de scheidsrechter liet het doorgaan."

Een belangrijke goal voor NEC, dat door de zege steeg naar een play-offplek. Maar de Nijmegenaren maakten het zichzelf wel lastig. "De tweede helft was moeizaam. Volendam kwam terug. We moeten het gaan bekijken, het moet beter. Zo mogen we niet spelen, we liepen te veel achteruit. Gelukkig kwamen we nog op 2-3. Dat was het belangrijkste. We moesten winnen, drie punten pakken. Ik ben blij met de goal. De blik moet nu op maandag tegen RKC."

Foto: Jack Wolters/Orange Pictures