Volgens gerenommeerd Duits journalist Florian Plettenberg (SkySports) vervolgt Jonathan Okita zijn carrière bij het Zwitserse FC Zürich. De 25-jarige aanvaller heeft een aflopende verbintenis in Nijmegen en is dus transfervrij. 

De kampioen van Zwitserland heeft een contract voor twee jaar klaarliggen. De club werd afgelopen seizoen met overmacht kampioen en hield Young Boys en FC Basel op gepaste afstand. De club meldt zich midden juli al in de tweede voorronde van de Champions League.

Okita streek in de zomer van 2018 neer in Nijmegen. NEC betaalde een transfersom aan MVV voor de diensten van de aanvaller, die zich in zijn eerste seizoen tot gedeeld topscorer van de Nijmeegse club kroonde. De twee seizoenen erop wist Okita zijn prestaties niet te evenaren, maar daar bracht hij op duidelijke wijze verandering in toen hij NEC mei vorig jaar persoonlijk naar de Eredivisie schoot. 

Daarin speelde hij afgelopen seizoen 26 wedstrijden waarin hij tot zeven treffers kwam. Daarmee werd hij voor de tweede keer clubtopscorer. NEC deed de Congolees international tevergeefs meerdere aanbiedingen, maar kan niet voorkomen dat Okita nu transfervrij tekent bij een andere club. 

Foto: Orange Pictures