Jonathan Okita verspeelde vrijdagavond twee punten met zijn NEC op bezoek bij zijn oude club MVV Maastricht. In de slotfase gaf NEC de zege uit handen, nadat het meerdere kansen miste om de wedstrijd op slot te gooien. Ook Okita liet na de wedstrijd te beslissen.

"We hadden het gewoon af moeten maken", aldus de vleugelspits. "We kregen in de tweede helft heel veel ruimte en ook ik had twee goede kansen. Zeker de eerste had er gewoon in gemoeten", doelt Okita op zijn een op een situatie met doelman Deusings. Niet veel later liet hij na te profiteren van een foutje van diezelfde keeper. "Ik rekende eigenlijk niet meer op die bal. Toen hij hem liet gaan, had ik geen tijd meer om te reageren."

Okita werd uitgefloten door het thuispubliek. Ook zongen zij dat Okita zijn been moest breken. Nare teksten, maar dat doet Okita niet zoveel. "Tijdens de wedstrijd hoor je het wel, maar eigenlijk is het alleen maar een extra motivatie om te scoren. Daarnaast waren er ook nog fans die me wel dankbaar waren en me gewoon begroetten. Het was ook leuk om andere spelers van vorig seizoen weer te treffen."

De late tegentreffer doet de ploeg niet veel. "Op dit moment is de stemming wel enigszins teleurstellend in de kleedkamer, maar we kunnen terugkijken op een hele goede fase. De trainer vertelde ons ook dat we gewoon zo door moesten gaan en gefocust moeten blijven. We domineerden de tweede helft en krijgen hem ongelukkig tegen. Er is niet zoveel aan de hand. We moeten door en kijken uit naar de ontmoeting met RKC."

Door de puntendeling heeft NEC stuivertje gewisseld met RKC, waardoor het eerst thuis speelt en dan pas in Waalwijk. Volgens Okita maakt dat niet zoveel uit. "We hebben heel veel vertrouwen thuis en in de tweede seizoenshelft bijna alles gewonnen. Nu kunnen we een goede basis leggen voor de uitwedstrijd. Het is goed dat we in twee verschillende stijlen kunnen spelen. De laatste weken zijn we veel beter op de helft van de tegenstander, maar met alle snelheid kunnen we ook nog eens counteren."

Lees ook: Dijkstra: "We moeten zakelijker zijn in de play-offs"

Foto: Rob Koppers