Jonathan Okita stond zaterdag voor het eerst in de basis en vulde het naar behoren in. In het nieuwe 4-4-2 systeem krijgt hij meer vrijheid en dat bevalt hem wel. De Duitser leek de hele zomer eigenlijk op weg naar de uitgang, maar nu het einde van de transferperiode nadert, lijkt hij in Nijmegen te blijven.

En dat vindt Okita niet erg. "Ik heb hier nog twee jaar contract. Iedereen weet dat ik zo hoog mogelijk wil voetballen. Alleen, als dat niet kan, dan blijf ik hier en haal ik het maximale eruit." Mochten er nog clubs willen komen voor de spits, zullen ze haast moeten maken. Dinsdagavond sluit de transfermarkt. "Op dit moment heb ik geen idee of er iets speelt. Ik ben bezig met NEC, we hebben net een wedstrijd gehad."

Het was zijn eerste basisplaats dit seizoen. "In de wedstrijd tegen Cambuur raakte ik geblesseerd aan m’n onderbeen. Het was een blessure die gewoon rust nodig had en een boel medicijnen. Ik kon er weinig kracht op zetten. Nu gaat het beter en met wat tape kan ik gewoon spelen. Ik was blij dat ik vandaag mocht starten."

En dat deed hij met succes. Hij zag zijn ploeg met 6-0 winnen én maakte zijn eerste treffer van het seizoen. "Het was niet makkelijk, ik moet het juiste gevoel nog terugkrijgen na zo lang niet voetballen, maar het ging prima. Het team heeft een topprestatie geleverd en dat helpt ook mee. Vorige week speelden we namelijk ook goed, alleen toen scoorden we niet. Dit is goed voor het vertrouwen."

De ploeg van Meijer opereert al bijna het hele seizoen in een 4-4-2 systeem. Dat bevalt Okita wel. "Het is fijn voor mij. Ik ben wat vrijer in de ruimtes. Het is wel nieuw, want ik speel al vier, vijf jaar op de flanken." Bij MVV rendeerde hij ook het beste in een twee-spitsen systeem. "Maar daar gebeurde dat ook maar zo’n tien wedstrijden en bovendien stond ik vaak alleen. Nu heb ik Janga bij me. Samen moeten we nog veel oefenen, want het kan nog altijd beter", aldus Okita, die tegen alle verwachtingen in, dus gewoon bij NEC lijkt te voetballen komend seizoen. 

Foto: Rob Koppers