Jonathan Okita’s tijd bij NEC zit erop. Althans, daar leek het voor de buitenwacht op. Het contract van de snelle buitenspeler loopt af en het leek duidelijk dat hij niet wilde verlengen. Toch is het nog onduidelijk waar Okita volgend seizoen zijn acties zal gaan maken, want tot op heden heeft hij nog geen contract getekend bij een nieuwe club. Een aanbieding van NEC heeft hij nog altijd in beraad en blijkt mogelijk de beste optie.

“Je weet het nooit in voetbal”, begint Okita in Supportersblad de Goffertkreet dat eind juni bij alle SV-leden op de deurmat valt. ”Maar op dit moment wacht ik nog met het nemen van een definitieve beslissing. Ik speel hier al vier jaar en ben hier blij. Maar natuurlijk heb je als voetballer ook ambities en als ik vertrek zal dat nooit aan NEC liggen. Ik zou alleen gaan als ik als voetballer een stap vooruit kan maken, anders blijf ik hier.” De gesprekken met andere clubs zijn in volle gang, aldus Okita. “Maar ook met Ted (van Leeuwen, red.) heb ik goede gesprekken. Ted is een goede kerel en ook met de trainer praat ik hier over een eventuele toekomst.”

Waar bij andere voetballers transfers soms een overhaaste en achteraf verkeerde keuze blijken te zijn, wacht Okita rustig af en wil hij een duidelijk plan zien. “Ik ben 25 en wil nu de juiste keuze maken. Ik kan niet overal bij zijn, dus laat ik mijn zaakwaarnemer zijn werk doen.” Na een lang seizoen heeft ook Okita een mooie vakantie verdiend. “Ik ga niet zo ver reizen, lekker relaxen. Door mijn blessure dit seizoen was ik mentaal ook een beetje down. Het voelde als een extra lang seizoen.”