Jonathan Okita is helemaal terug bij NEC. De Duitser moest een periode van twee maanden toekijken met een blessure, maar mocht de laatste twee wedstrijden alweer dertig minuten meedoen. De kans lijkt groot dat hij zondag in Heerenveen weer in de basis staat.

“Ik heb de laatste twee wedstrijden dertig minuten gespeeld. Het is fijn om stap voor stap terug te komen, zodat het niet te gehaast gaat en ik iets forceer. We gaan met de staf en de trainer kijken of het mogelijk is om te starten. De beslissing ligt uiteindelijk bij de trainer. Ik train gewoon hard en probeer zo fit mogelijk te zijn. Ik denk dat ik klaar ben voor zondag als de trainer me nodig heeft.”

Okita mocht dus ook invallen in de verloren bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. “Ik denk dat we goede momenten hadden. Het was geen makkelijke wedstrijd. Ik denk dat we niet agressief genoeg waren. Ik denk ook dat dat is waardoor we nu zoveel moeite hebben met de wedstrijden. Go Ahead was agressiever. Het is iets wat kan gebeuren, maar daar moeten we van leren. Natuurlijk hebben we een mooie kans op een halve finale in eigen huis laten lopen, maar het belangrijkste is dat we leren van onze fouten.”

NEC heeft op dit moment niet zijn beste vorm te pakken. Okita ervaart daardoor echter geen extra druk, ondanks dat hij wel gezien kan worden als een belangrijke speler. “Ik voel geen extra druk. We hebben meer goede spelers met veel kwaliteiten. We hebben een goede groep en we moeten elkaar helpen. Ik weet gewoon als ik zondag speel dat mijn teamgenoten mij ook gaan helpen en andersom ook.”

Okita kwam tegen Go Ahead Eagles natuurlijk tegelijk het veld in met Wilfried Bony. De spits moest alweer snel het veld verlaten met een blessure. “Het is vervelend voor het team. Op de training bijvoorbeeld zie je wel hoe goed hij is en iedereen kan dat zien. Hij kan natuurlijk ook belangrijk zijn voor mijn spel. Donderdag scoorde hij al bijna meteen. Het is een belangrijke speler met een andere stijl van voetballen. We hebben hem hard nodig, dus ik hoop dat hij snel terugkomt.”

Okita zijn contract loopt eind dit seizoen af, maar hij is er ogenschijnlijk niet veel mee bezig. “Ik denk er niet te veel over na. Ik kom net terug van mijn blessure. Het is belangrijk dat ik me concentreer op het helpen van het team en de doelstellingen. Zodat ik terug kan komen in mijn beste vorm. Dat is nu het belangrijkste. De overige zaken komen op een later moment.”

Foto: Rob Koppers