Jonathan Okita heeft het dit seizoen moeilijk gehad bij NEC. De aanvaller beleefde zeker niet zijn beste seizoen en vanuit de achterban klonk veel kritiek. Zaterdag was Okita echter de grote held met twee goals in de play-offwedstrijd tegen Almere City FC (0-4).

“In de competitie heb ik mijn niveau niet gehaald”, vertelde Okita in gesprek met De Gelderlander. “Ik had het gevoel dat alles misging. Voor het eerst in mijn carrière. Ik ben ook niet goed met de situatie omgegaan. Ik bekeek alles negatief. Het werd daardoor een mentaal ding. Maar dat is nu opgelost. De play-offs zie ik als een andere competitie. Als nieuwe start.”

In de reguliere competitie kwam Okita tot slechts vier goals. Bij veel fans was hij de gebeten hond. “Ik krijg veel berichten van fans, zoals via Instagram, maar ik lees niet alles. Dat kan ook niet. Al zitten er wel mooie berichten tussen hoor. En weet je, iedere speler krijgt commentaar. Ook de topspelers. Dat hoort bij het voetbal. Dat is het leven. Ik trek me persoonlijk er niet veel van aan. Daarvoor ben ik sterk genoeg.”

Foto: Rob Koppers